Anadolu Neolitik Mutfak Kültüründe Kaşıklar

  • Ürün Kodu: 614611
  • Barkod: 9786057397119
  • Marka: Sakin Kitap
  • Kategori: Tarih
  • Stok: 10
  • 308,39 TL
Adet
WHATSAPP İLE SİPARİŞ VER
Neolitik Dönem’de prehistorik yaşamın birçok alanında radikal değişim ve dönüşümler gerçekleşmiştir. Bunlardan en önemlisi belki de besin üretiminde büyük değişikliklere yol açan tahılların evcilleştirilmesidir. Bu değişim döneminde yulaf lapası gibi tahıl temelli yiyecekler ve sulu yemeklerin hazırlanmasına başlanmış dolayısıyla yemek yiyebilmek için kaşıklara ihtiyaç duyulmuştur. Bütün dünyada yaygın olarak ele geçen arkeolojik buluntulardan biri olan kaşıklar Anadolu’daki Neolitik yerleşimlerin birçoğunda açığa çıkarılmıştır.Elinizdeki Anadolu Neolitiğinde kaşıkların kullanımı, bölgesel dağılımı ve yoğunluğunu incelemeyi amaçlamaktadır. Tipolojik bir perspektifle kaşıkların uzun bir zaman dilimi içerisindeki gelişimi ve kültürel konteksti üzerine odaklanmaktadır.“ Bir önsöze en ilginç biçimde başlamanın yolunu Çetin Altan göstermişti oğlunun yani Ahmet Altan’ın ilk romanı olan Dört Mevsim Sonbahar’da. Önsöz, ‘Sözün sonu...’ ifadesiyle başlıyordu. Bu kitaba önsöz yazmam istendiğinde ben de böyle bir giriş yapmak isterdim ancak son sözü söyleyen kitabın yazarı oldu.”-Ahmet UhriÜrün Adı: Anadolu Neolitik Mutfak Kültüründe KaşıklarÜrün Kodu: 9786057397119Yazar: Mert Hüseyin DoğanBasım Yılı: 2022Kapak Türü: Karton KapakSayfa Sayısı: 208Kağıt Cinsi: 2. HamurÇevirmen:
TESLİMAT
Siparişlerinizi hafta içi saat 16.30'a kadar verdiğinizde  stok durumuna göre 1-3 iş günü içerisinde kargoya verilmektedir. 
Cumartesi günü  kargo çıkışı en geç 12:00'dır - pazar günü mesaimiz yoktur. 
Pazar günü ve resmi bayram & tatillerinde verilen siparişler ertesi iş günü kargoya verilecektir. 
 
{x} kişi bu ürünü inceliyor.
Yükleniyor...