Yirminci yüzyılın başında iki binden fazla armut çeşidi yetiştirilirken, bugün manavtezgahlarındaki armutların %96’sını yalnızca iki çeşit oluşturuyor. Tıpkı binden fazla çeşidesahip patatesin yerini dört tanesinin alması gibi.Süt makinası olarak algılanan Hollandalı Friesian ineğini yetiştirmek için kurban edilen diğertüm inekler de armut ve patateslerle aynı akıbeti paylaşıyor.“Verimlilik” adı verilen düşünce biçimi, gıda üretiminde odaklanılan biricik kavram olmayadevam ederse domates, mısır, çilek ve daha nicesi aynı kaderi paylaşmaya mahkûm olacak,hatta çoktan oldu bile.ler üzerine yaptığı olağanüstü çalışmalarla adını duyuran botanikçi bilim insanıMancuso ile “Slow Food” ve “Terra Madre” oluşumlarının fikir babası, gazeteci-yazar veaktivist Petrini, iki İtalyan, biyoçeşitliliği iki farklı bakış açısından ve olağanüstü bir sezgiylegündeme taşıyorlar.sullaşıyoruz. Dünya’nın kaderini kendine dert edinmiş insanların zihinlerini hareketegeçiren Mancuso ile Petrini artık gelecekte değil gündelik hayatımızda karşı karşıyakaldığımız sulluğu tersine çevirmeye çabalıyorlar. Okuru, bir ilham kaynağı olarakdoğaya bakmaya davet ediyorlar. lerin kapasitesine açık zihinle ve sevgi dolu biryürekle bakmayı becerebilirsek, insanlığın önüne yeni bir yaşam biçimi serilebilir.Biyoçeşitlilik sinden hayvanına, gezegenin yeniden kazanmak zorunda olduğu birzenginlik… Yeter ki insanlık, gerçek zenginliğin bu olduğuna ikna olsun.Ürün Adı: BiyoçeşitlilikÜrün Kodu: 9786257537001Yazar: Carlo Petrini, StefanoBasım Yılı: 2021Kapak Türü: Karton KapakSayfa Sayısı: 80Kağıt Cinsi: 2. HamurÇevirmen: Fatmagül Ezici